Izolatii

     Firma Roval Finisaje Construct executa termoizolatii exterioare la standarde de inalta calitate, cu personal calificat.

Termoizolatia exterioara cu polistiren expandat

     Termoizolarea termica se face cu scopul de a mari confortului termic al locuintei prin minimizarea consumului de energie. Izolarea la exterior limiteaza transferurile termice intre interior si exterior si nu da voie formarii condensului si igrasiei.
     Daca suprafata nu este dreapta se poate aplica tencuiala mecanizata.

Pentru izolarea termica sunt necesare urmatoarele materiale:

- polistiren expandat 10 cm P70
- adeziv de polistiren P37
- adeziv de polistiren P50
- dibluri de polistiren 16 cm pentru OSB
- dibluri de polistiren 16 cm pentru zidarie
- profile de colt
- plasa fibra de sticla 145 gr/mp
- lacrimar (picurator)
- tencuiala decorativa

Izolatii

Mod de operare

     Inainte de aplicarea sistemului de termoizolatie, suprafata trebuie sa fie curata, fara urme de mortar vechi. Se amorseaza suprafata de beton, BCA-ul, sau caramida. Dupa uscarea amorsei, se prepara adezivul mortar special pentru lipirea polistirenului. Prepararea adezivului se va face mecanic. Adezivul se aplica cu o mistrie zimtata, ce are rol de a asigura o presiune mai mare de contact intre adeziv si placa de polistiren.

     Se aplica adezivul pe placa de polistiren formand gramajoare, dupa care se uniformizeaza pe toata suprafata placii cu pieptenele. Placile de polistiren se aplica una langa alta, se aseaza intretesuti incepand de la baza peretelui, astfel incat rosturile pe verticala si orizontala sa nu coincida. La geamuri se taie din bucata intreaga, in forma de steag pentru evitarea fisurilor Polistirenul aplicat se lasa sa se usuce.


     


     Placile de polistiren se fixeaza cu dibluri atunci cand peretii sunt denivelati iar placile nu pot adera perfect la suprafata acestora, pe caramida peste 10 m. Se folosesc cel putin 6 dibluri pe mp. Apoi se aplica stratul protector cu plasa de armare. Pentru aceasta se pune un strat de mortar pe o suprafata de aproximativ 1 m in partea superioara a peretelui de care se va prinde plasa care se va derula pana jos la soclu cu partea zimtata a mistriei pe mijlocul ei.

     Plasa de armare se acopera cu un strat de adeziv incepand din centrul plasei si apoi spre margini. Fasiile de plasa trebuie suprapuse pe o latime de 10 cm, ptr. a nu aparea fisuri la imbinarea ei. Plasa preia tensiunile interne care apar intre placile de polistiren si impiedica aparitia crapaturilor.

     La colturile cladirilor, fiind predispuse lovirii, trebuie montate coltare metalice. Astfel colturile cladirii vor fi protejate de actiunile mecanice.

     Se lasa un timp de uscare de 24 de ore. A doua zi se aplica amorsa, o vopsea-grund speciala ce are rolul de a intari suprafata si a o pregati pentru aplicarea tencuielii decorative. Se aplica cu bidineaua si se lasa sa se usuce timp de 3 - 6 ore.


     


     Dupa min. 72h de la spacluire, se aplica tencuiala decorativa, ce are diverse granulatii: 0.5mm, 1mm, 1.5mm, 2mm, 2.5mm, 3mm. Tencuiala decorativa se plica cu ajutorul unei gletiere sau cu masina de gletuit speciala si se finiseaza cu drisca de plastic. Dupa 24 h, tencuiala se intareste si devine impermeabila.

     Sistemul de termoizolatie se aplica la temperaturi cuprinse intre 5 si 35C.

     Pentru cerere oferta va rugam sa ne contactati.